V e g a n

 
Wat is veganisme?

Veganisten zien zo veel mogelijk af van voeding, kleding, schoeisel, medicijnen, cosmetica en andere producten, verkregen via gebruik van welk dier dan ook. Er kunnen verschillende redenen zijn voor deze keuze: Exploitatie van dieren maakt inbreuk op hun geestelijke en lichamelijke integriteit en gaat meestal gepaard met vrijheidsberoving, mishandeling en het doden van dieren.

Bron: Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

 
Vegan-links    

Nedelandse Vereniging voor Veganisme

Veganisme linknet

GoVeg

Veganisme.startpagina

Veganistiche recepten

Vleesvervangers

Kunstleer

Isis veganisme

Veganisme startkabel

Zuivelvervangers

Veganisme allepaginas.nl

 

Schoenen e.d.

leer

Symbool voor leer (3 k)

gecoat leer

Symbool voor gecoat leer (3 k)

Keurmerk vegan schoen

 

Keurmerk vegan schoenen (5 k)

Bovendeel (5 k)

Bovendeel

Voering en inlegzool (4 k)

Voering en inlegzool

textiel

Symbool voor textiel (5 k)

overige materialen

Symbool voor "overige materialen" (2 k)

Buitenzool (6 k)

Buitenzool

Enkele voorbeelden: Mijn Reebok Walk Steady RG:

Vegan schoen, Reebok Walk Steady RGKeurmerk vegan schoenen

En mijn Reebok Expresswalking RG   

 
Vitamine B12

Vitamine B12 is nodig bij onder meer de opbouw van zenuwcellen; dagelijks is maar zeer weinig B12 nodig, enkele microgrammen. Vitamine B12 komt in de natuur volop voor in zoet en zout water, in de grond en in menselijke en andere uitwerpselen, maar voor de mens bruikbare vitamine B12 is in planten afwezig. (Met uitzondering van wortelknolletjes van sommige vlinderbloemigen, maar daar wordt geen voedsel van gemaakt.) Het komt slechts in dierlijke voedingsmiddelen voor en een veganistisch voedingspatroon leidt dan ook na een aantal jaren tot een gebrek aan B12. Als deze vitamine niet meer via de voeding (of via een voedingssupplement) wordt aangevoerd, zijn de eigen voorraden in de lever nog twee à vijf jaar toereikend.

Bron: Wikipedia

De afgelopen jaren zijn er steeds meer met vitamine B12 verrijkte voedingsmiddelen op de markt gekomen. Het kan zelfs toegevoegd zijn aan (alcoholvrij) bier...

Erdinger alcoholvrij, met vitamine B12

Van de website www.erdinger-alkoholfrei.de:

Erdinger Alkoholfrei enthält alle Vitamine der B-Gruppe, insbesondere Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niacin (B3), Pyridoxin (B6), Folsäure (B9) und Cobalamin (B12). Die in Erdinger Alkoholfrei enthaltene Menge an Folsäure (50 µg pro 500 ml) entspricht 25 %, die enthaltene Menge an Cobalamin (0,20 µg pro 500 ml) 20 % der empfohlenen Tagesdosis nach der Deutschen Gesellschaft für Ernährung (DGE).

 
 

 TERUG